Ohjelmisto

Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen
PARVELA-SORJONEN-MÄKINEN

Ensi-ilta kahvionäyttämöllä 11.1.2020

KEVÄTKAUDELLA 2020


Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen

Käsikirjoitus: Timo Parvela ja Johanna Sorjonen

Ohjaus: Hanna Mäkinen

 

Maukka ja Väykkä asuvat taivaansinisessä talossa mäen päällä. Heidän elämänsä muuttuu kertaheitolla hurjan Karhu Murhisen muuttaessa heidän luokseen asumaan. Nimen takaa paljastuu elämäniloinen päästäinen, joka pursuaa tekemisen riemua ja tuhansia kysymyksiä. Lämminhenkinen näytelmä kertoo päästäisen epätodennäköisestä elämästä lapsuudesta vanhuuteen. Pieni koko tai ystävien välinen erilaisuus ei haittaa, kun vaan löytää omat vahvuutensa ja hyväksyy itsensä ja toiset sellaisenaan! 

Esitys on huikea tarina pienen olennon rohkeudesta elää omannäköisensä elämä, ihanasta ystävyydestä, jokaisen ainutlaatuisuudesta ja elämän jakamisen merkityksestä.

”Kuka keksi hernekeiton? Onko tähtien valo erilaista valoa kuin auringonvalo? Imeytyykö valo maahan? Miksi sinä olet noin iso ja minä näin pieni? Miksi talvella on kylmä? Miksi vesi kastelee? Miksi miksi miksi...”

 

Tiesittekö, että päästäisen sydän lyö 800 kertaa minuutissa?

Sellainen tahti kyllä herättää kysymyksiä...
 

Esitys sopii kolmevuotiasta ylöspäin aina aikuisille katsojille asti! 


ENSI-ILTA 11.1.2020

Liput: aikuiset 15 €, lapset 10 €


 

LÄHELLÄ KAUKAINEN MAA
tarina muistisairaan Siirin elämästä

VIERAILUESITYS


Lähellä kaukainen maa
 

Lähellä kaukainen maa kertoo muistisairaan Siirin elämästä. Todellisuuspohjaisen alkuperäistekstin on kirjoittanut Tuula Walden, joka myös esittää monologin. Esitys kuvaa sitä, kuinka vaikeaa on saada yhteys lähellä elävän sairaan ihmisen sisäiseen todellisuuteen - ja sitä kuinka inhimillinen ja ymmärrettävä tuo todellisuus samalla voi olla.

Ennen muuta esitys haluaa puolustaa ihmiselämän ainutkertaisuutta ja arvokkuutta.

Arvioitu kesto on n. tunti. Esitystä voi tilata myös kiertueelle, ja siihen voi liittyä keskustelu- ja työpajatyöskentelyjä sen herättämistä ajatuksista.

 

Tuula Walden, alkuperäistekstin kirjoittaja ja näyttelijä
Tuomo Norvasuo, dramatisointi ja ohjaus
Kari Mäkiranta, äänisuunnittelu ja musiikki
Ville Salminen, valosuunnittelu
Pia Walden, valokuvaaja
Valmisteluvaiheessa työryhmän asiantuntijajäseninä mukana lisäksi Timo Säilä, muistisairaiden
hoitaja, validaatiokouluttaja sekä Anne Norvasuo, sairaalapastori.


ENSI-ILTA 19.2.2020 klo 19.00 

Liput: 15 €


 


KEVÄTKAUDELLA 2020


Kahdeksan naista

Käsikirjoitus: Robert Thomas

Suomennos: Raoul Af Hällström

Ohjaus: Laura Hurme

 

Eletään 1950 -lukua ja naisvoittoinen perhe on valmistautumassa talon palvelusväen kanssa joulun viettoon. Rauha kuitenkin rikkoutuu, kun perheen isä löydetään murhattuna, ja taloon lukkojen taakse jäävät läheiset alkavat pohtia syyllisen henkilöllisyyttä.

Mikseivät pihalla olevat koirat haukkuneet murhaajalle? Missä vaiheessa tappaja on ehtinyt katkaista puhelinjohdot? Onko syyllinen sittenkin ollut talossa koko ajan?

Tarinan edetessä kaikki talon naiset joutuvat vuorollaan kyseenalaiseen valoon, kun salaisuudet ja epämääräiset motiivit paljastuvat. Odottamaton  loppuratkaisu yllättää talon asukkaiden lisäksi myös katsojan.

Kahdeksan naista täyttää kaikki rikosnäytelmän kriteerit, missä ajankuva aiheuttaa niin kihelmöivää jännitystä kuin komediallisia reaktioitakin.


ENSI-ILTA 6.3.2020 

Liput 25 €


 

Päällystakki
Leskinen - Keski-Vähälä - Roiha

Ensi-ilta päänäyttämöllä 16.10.2020

SYYSKAUDELLA 2020


Päällystakki

Käsikirjoitus: vapaasti Nikolai Gogolin samannimiseen novelliin perustuen Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä

Ohjaus: Valtteri Roiha

 

Päällystakki, komedia työelämän huononemisesta on moderni uudelleentulkinta Nikolai Gogolin legendaarisesta kertomuksesta.

Sympaattinen, mutta rahavaikeuksiin ajautunut ja työpaikalla väheksytty pankkivirkailija Akaki Akakijevitš päättelee, että avain hänen henkilökohtaiseen onneensa on uusi päällystakki. Kohtalokas päätös johtaa Akaki Akakijevitšin hämmästyttävälle seikkailulle halki suomalaisen työelämän huononemisen ja kansainvälisen talouden yhä oudommaksi käyvien käänteiden – aina kohti oman olemassaolonsa ydintä.

Päällystakki on virtuoosimaista komiikkaa ja traaginen puheenvuoro ihmisen osattomuudesta maailmassa, jonka lait ja toimintaperiaatteet ovat muuttuneet käsittämättömiksi – sekä ihmisen sammumattomasta tarpeesta etsiä onnea ja rakkautta.

 

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy

 

LIPUT TULEVAT MYYNTIIN 1.8.2020


ENSI-ILTA 16.10.2020

Liput: 25 €