Ohjelmisto


UUSINTANA SYYSKAUDELLA 2020


Kahdeksan naista

Käsikirjoitus: Robert Thomas

Suomennos: Raoul af Hällström

Ohjaus: Laura Hurme

 

Eletään 1950 -lukua ja naisvoittoinen perhe on valmistautumassa talon palvelusväen kanssa joulun viettoon. Rauha kuitenkin rikkoutuu, kun perheen isä löydetään murhattuna, ja taloon lukkojen taakse jäävät läheiset alkavat pohtia syyllisen henkilöllisyyttä.

Mikseivät pihalla olevat koirat haukkuneet murhaajalle? Missä vaiheessa tappaja on ehtinyt katkaista puhelinjohdot? Onko syyllinen sittenkin ollut talossa koko ajan?

Tarinan edetessä kaikki talon naiset joutuvat vuorollaan kyseenalaiseen valoon, kun salaisuudet ja epämääräiset motiivit paljastuvat. Odottamaton  loppuratkaisu yllättää talon asukkaiden lisäksi myös katsojan.

Kahdeksan naista täyttää kaikki rikosnäytelmän kriteerit, missä ajankuva aiheuttaa niin kihelmöivää jännitystä kuin komediallisia reaktioitakin.

 

Kahdeksan naista palaa teatterin ohjelmistoon muutaman esityksen verran! Ole nopea ja osta omat lippusi nyt.


ESITYKSET 18.8.-30.8.2020 

Liput 23 €


 


SYDÄMENI LAULU - RUNO- JA MUSIIKKIESITYS


Runon ja suven päivänä 6.7. on perinteisesti järjestetty runo- ja musiikkitapahtuma Kaarina-Teatterin pihapiirissä. Tänä vuonna esitys on poikkeusoloista johtuen siirretty elokuulle.

Ohjelmassa esiintyvät Kaarina-Teatterin lausujat ja laulajat. Mukana ovat myös hanuristit Sirpa Koivisto, Kari Lehtinen ja Tauno Kivikankare.

Ohjelmassa on mm. runoja Aleksis Kiven romaanista Seitsemän veljestä, jonka ensijulkaisusta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Muita runoilijoita ovat Edith Södergran, Katri Vala, Saima Harmaja, Isa Asp, Uuno Kailas, Juhani Siljo, Kaarlo Sarkia, Henry Parland ja Timo K. Mukka. Yhteistä heille kaikille on se, että he kuolivat nuorina.

Musiikkina kuullaan kansanlauluja sekä Usko Kempin ja George de Godzinskyn sävelmiä.

Runo- ja musiikkiesitys esitetään Kaarina-Teatterin pihapiirissä. Sateen sattuessa teatterin isolla näyttämöllä.

Esitykseen on vapaa pääsy. Kahvibuffet.

 

 


ESITYS 23.8.2020 klo 17.00 

Vapaa pääsy


 

Päällystakki
LESKINEN - KESKI-VÄHÄLÄ - ROIHA
Ensi-ilta 23.10.2020

SYYSKAUDELLA 2020


Päällystakki

Käsikirjoitus: vapaasti Nikolai Gogolin samannimiseen novelliin perustuen Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä

Ohjaus: Valtteri Roiha

 

Päällystakki, komedia työelämän huononemisesta on moderni uudelleentulkinta Nikolai Gogolin legendaarisesta kertomuksesta.

Sympaattinen, mutta rahavaikeuksiin ajautunut ja työpaikalla väheksytty pankkivirkailija Akaki Akakijevitš päättelee, että avain hänen henkilökohtaiseen onneensa on uusi päällystakki. Kohtalokas päätös johtaa Akaki Akakijevitšin hämmästyttävälle seikkailulle halki suomalaisen työelämän huononemisen ja kansainvälisen talouden yhä oudommaksi käyvien käänteiden – aina kohti oman olemassaolonsa ydintä.

Päällystakki on virtuoosimaista komiikkaa ja traaginen puheenvuoro ihmisen osattomuudesta maailmassa, jonka lait ja toimintaperiaatteet ovat muuttuneet käsittämättömiksi – sekä ihmisen sammumattomasta tarpeesta etsiä onnea ja rakkautta.

 

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy

 


ENSI-ILTA 23.10.2020

Liput: 25 €


 

Jarmo Kujalan 60-vuotisjuhlaesitys

LOKAKUUSSA 2020


Olen vielä kaukana
Runo- ja lauluilta Kaarina-Teatterin isolla näyttämöllä.

 

Olen vielä kaukana on Kaarina-Teatterin jäsenen Jarmo Kujalan 60-vuotisjuhlaesitys. Esitykseen Jarmo on koonnut suomalaisia runoklassikoita ja ikivihreitä lauluja. Esityksessä pohditaan ihmis-elämän iloja ja suruja, ensi rakkauden tunteita ja luopumisen tuskaa.

Esityksessä kuullaan P. Mustapään, Aila Meriluodon, Einari Vuorelan, Aale Tynnin, Katri Valan ja Oiva Paloheimon runoja. Kauko Käyhkön, Georg Malmsténin, Unto Monosen, Toni Edelmannin ja Tapio Rautavaaran sävellykset soivat esityksessä. Mukaan mahtuvat myös humppafoksit Takaisin-paluu ja Ilta Oulunjoella.

Esiintyjät:
Jarmo Kujala, lausunta ja laulu
Sirpa Koivisto, harmonikka
Kari Lehtinen, harmonikka
Tauno Kivikankare, harmonikka

Ohjelman kesto: 1h 15 min. ilman väliaikaa.

 

 


ESITYS 24.10.2020 klo 17.00

Liput 15 € (sis. kahvin)


 

Kaksi naista ja meri
JANSSON - LONKA - RANTANEN
Ensi-ilta 12.2.2021

KEVÄÄLLÄ 2021


Kaksi naista ja meri

Kirjoittanut: Tove Jansson

Käännös ja dramatisointi: Pipsa Lonka 

Ohjaus: Mikko Rantanen

 

Mari ja Jonna ovat löytäneet yhteisen poukaman. Elämää kokeneet taiteilijasydämet sykkivät yhä työlle ja merituuli puhaltaa rakkautta tupaan ikkunan raoista. Heidän saarensa kuohujen keskellä on atollin muotoinen ja sitä suojelevat valkoisena kirkuvat pilvet. Rannan läheisyys hoivaa Marin ja Jonnan palmikoitua reittiä, minkä varrella he kohtaavat iloa ja ihmisiä arkisten kokemusten laineilla.

Kaksi naista ja meri on lempeä rakkaustarina, joka alkaa siitä mihin muut rakkaustarinat loppuvat. Näytelmä perustuu fiktiiviseen novellikokoelmaan Rent Spel (1989), missä Janssonin syvällinen kädenjälki piirtää näkyviin matkanteon keveyden ja painon, sekä satamien välissä asuvan hymyn.

 


ENSI-ILTA 12.2.2021 

Liput 25 €


 

Tapahtumia

RSS