Historia

Rannikkoseutu-lehdessä toukokuussa 1983 julkaistu ilmoitus oli seurausta siitä, kun vapunaattona 1983 iloinen joukko kaarinalaisia oli kerääntynyt yhteen. Illan kuluessa keskustelu kääntyi teatteriin ja todettiin, että Kaarinassakin voisi olla oma harrastajateatteri. Asia jäi kytemään mielissä ja loppu, kuten sanotaan, on historiaa.

Uimahallin kokoushuoneeseen kerääntyi 17 teatterin perustamisesta kiinnostunutta henkilöä ja niin Mikko Lehto avasi virallisesti teatterin perustavan kokouksen. Kokous päätti yksimielisesti perustaa Kaarinaan harrastajateatterin, jolle äänestyksen jälkeen tuli nimeksi Kaarina-Teatteri ry.

Kaarinan kunnalta saatiin harjoitustilaa aluksi Rantakulman kerhohuoneilta ja myöhemmin Hovirinnan kerhotilasta sekä varastotilaa Voivalasta vanhan kunnantalon arkistosta. Vuonna 1986 saatiin Rantakulman koulun harjoitustilat teatterin käyttöön.

Nykyisin Kaarina-Teatteri ry:ssä on jäseniä reilu kaksisataa ja se harjoittaa aktiivista harrastajateatteritoimintaa sekä käytösään olevissa tiloissaan Viipurintiellä että tilauksesta ja uusien produktioiden suunnittelijoiden mielentilasta johtuen muuallakin.

Yhdistys juhli 35-vuotista taivaltaan vuonna 2018.