Tulossa

Rakkaudella sisaresi

Traaginen kertomus emigranttiperheen kohtalosta

Kirjoittanut: 

Pirjo-Riitta Tähti-Wahl

Ohjaus: 

Valtteri Roiha

Ensi-ilta: 

07.10.2017

Viimeinen esitys: 

16.12.2017

Rakkaudella sisaresi pohjautuu tositarinaan ja kertoo Venäjän vallankumousta vuonna 1917 paenneista Thiessin sisaruksista ja heidän perheensä traagisista kohtaloista ja vaiheista Pietarin loistosta Kaarinan Littoisiin. Tarinassa vuorottelevat sisarusten Noran ja Rinan nykyisyydestä, vuodesta 1987, ja menneisyydestä kertovat jaksot. Sisarukset elävät rapistuneessa huvilassaan keskenään toraillen ja menneitä muistellen. Pietarista he muistavat vaurauden ja huolettoman seuraelämän ja kaipaavat niitä. Nykyisyyteen sisarukset eivät pysty sopeutumaan. Ylpeästi he torjuvat yhteiskunnan vanhuksille tarjoaman avun täysin arvolleen sopimattomana ja loukkaavana. Mieluummin he elävät nälässä ja liassa.

Näytelmää esitettiin Kaarina-Teatterissa vuonna 1993, ja se on teatterimme näytelmistä kaikkein suosituin. Aiemmasta kerrasta on vierähtänyt jo tovi, joten Suomen täyttäessä 100 vuotta näytelmän tekeminen uudella työryhmällä ja ottaminen ohjelmistoon jälleen on perusteltua.

Käsikirjoitus Pirjo-Riitta Tähti-Wahl, ohjaus Valtteri Roiha, lavastus Niina Suvitie, puvustus Sirpa Niemelä, valosuunnittelu Taina Möysä, äänisuunnittelu Jouni Oksala sekä maskeeraus ja kampaukset Marika Torvinen. Julisteen on tehnyt Henna Salminen.

Sisaruksia nykyisyydessä esittävät Kristiina Koljonen ja Erica Selin sekä menneisyydessä Mari Backman ja Anne Höglund. Muissa rooleissa (aakkosjärjestyksessä) Tom Flinkman, Mikko Jäästö, Jarmo Kujala, Tuire Mäkeläinen, Risto Nurmio, Kari Rantanen, Paula Rantanen, Elina Toivanen ja Helena Virtanen.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry.

Ensi-ilta la 7.10.2017 klo 17.00. Viimeinen esitys la 16.12. klo 15.00. 
Muut esitykset tiistaisin ja perjantaisin klo 19.00 sekä sunnuntaisin klo 17.00.

Liput 20 € / kpl. Ryhmille alennuksia.

Lettutorstai

Nukketeatteria lapsille
Velma Jääskeläinen ja Bea Wilén

Kirjoittanut: 

Velma Jääskeläinen

Ohjaus: 

Velma Jääskeläinen & Bea Wilén

Ensi-ilta: 

14.10.2017

Viimeinen esitys: 

21.10.2017

Valokuvat: 

Jussi Virkkumaa

Oli torstai. Joillekin torstait ovat ihan tavallisia päiviä muiden viikonpäivien joukossa, mutta tarinamme sankarille, Sipe-siilille, torstai oli erikoisin päivä koko viikkona. Siitä teki erikoisen se, että se oli kalenteriin merkitty virallinen lettupäivä.

Sipe-siili herää torstaiaamuun, mutta kaikki ei ole aivan kohdallaan. Esityksessä seurataan Sipen kauppamatkaa, jonka aikana hän kohtaa mitä kummallisimpia ongelmia. Ongelmien ratkaisemiseksi Sipe tarvitsee lasten apua, jotta matka voisi jatkua, ja lettutorstai saataisiin pelastettua.

Lettutorstai on satuhetkimäinen nukketeatteriesitys. Esityksessä pohditaan ystävyyttä, valintoja ja auttamisen tärkeyttä.

Ohjaus ja esiintyjät: Velma Jääskeläinen ja Bea Wilén

Käsikirjoitus: Velma Jääskeläinen

Nuket: Bea Wilén

Lavastus: Samuli Blom

Ikäsuositus: 3–10-vuotiaille perheineen

Kesto: 45 min. (Ei väliaikaa.)

Lettutorstai vierailee Kaarina-Teatterissa 14.10. klo 13.00 ja klo 15.00 sekä 21.10. klo 15.00.

Liput 5 € / kpl

PS: Esitys on tilattavissa vierailulle! Yhteydenotot: velma.jaaskelainen@gmail.com

Mielenmagiaa

Mentalisti Pete Poskiparta Kaarinassa

Ensi-ilta: 

02.11.2017

Viimeinen esitys: 

02.11.2017

Valokuvat: 

Suvi Kukka Kärkkäinen

Mentalisti Pete Poskiparta vierailee jälleen Kaarina-Teatterissa; nyt uuden ohjelmistonsa kanssa.

Mentalisti Pete Poskiparran uusi show on tulvillaan mielenihmeitä ja komiikkaa. Mielenmagiaa on interaktiivista teatteria, jossa luodaan illuusioita korvien väliin, luetaan ajatuksia, pelataan intuitiolla ja katsotaan mihin superharjaantunut muisti riittää.

Mielenmagiaa on Pete Poskiparran tuotannoista laajin ja oivaltavin. Uskomaton Poskiparta saa yleisönsä nauramaan ja hämmästymään kerta toisensa jälkeen. Poskiparran edelliset esitykset ovat keränneet jo yli 15 000 katsojaa ympäri Suomen.

Tätä ei voi tarkemmin selittää, tämä pitää itse kokea!

Kesto 1 h 45 min sisältäen väliajan.

Liput 20 € / kpl.

Katso traileri: https://www.youtube.com/watch?v=U7mS4yF3vW8

Petterin ja Lotan joulu

Kuuluisa kuvakirja näyttämöversiona

Kirjoittanut: 

Elsa Beskow (suom. Eila Kivikk'aho, dram. Jarmo Kujala)

Ohjaus: 

Jarmo Kujala

Musiikki: 

Alice Tegnér

Ensi-ilta: 

06.01.2018

Viimeinen esitys: 

10.02.2018

Petterin ja Lotan joulu on hauska ja iloinen tarina kahden orpolapsen ensimmäisestä joulusta. Täti Vihreä, Täti Ruskea, Täti Sinipunainen ja Setä Sininen järjestävät lapsille ikimuistettavan jouluaaton. Joulun jälkeen alkaa arki, mutta Petteri ja Lotta päättävät jo hyvissä ajoin ryhtyä suunnittelemaan uutta joulua. Tästä alkaa lasten seikkailu, joka päättyy vasta jouluaattona.

Kaarina-Teatteri loihtii kahvionäyttämölle oman näkemyksensä Elsa Beskowin ihastuttavasta satumaailmasta. Tarinankertojana näytelmässä on satutäti Elsa Beskow itse, joka on saanut seurakseen hyvän ystävänsä Alice Tegnérin. Tegnérin rakastettuja lastenlauluja kuullaan esityksessä soitettuna ja laulettuna.

Petteriä esittää Roope Sainisto ja Lottaa Sanni Huhtala, Elsa Beskowina nähdään Irja Tiikkainen ja Alice Tegnérinä Ritva Huotari.

Muissa rooleissa (aakkosjärjestyksessä): Tom Flinkman, Vili Hokkanen, Minna Huhtala, Mikko Jäästö, Kristiina Koljonen, Salla Nurmi, Kitti Nylund, Otto Salminen, Fiona Syrén, Tuula Tyry ja Salla Vahtera.

Lavastus: Niina Suvitie.

Peruukit ja maskeeraus: Marika Torvinen.

Puvustus: Jarmo Kujala ja Sirpa Niemelä.

Valot ja äänet: Joel Koskinen ja Niko Wahlroos.

Muusikot: Martti Lappi ja Kaarina Peltonen.

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner.

Ikärajasuositus 5 vuotta.

Teetä vaikka väkisin

(Thé á la menthe ou t'es citron)

Kirjoittanut: 

Patrick Haudecoeur & Danielle Navarro (suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Pauliina Salonius

Ensi-ilta: 

17.03.2018

Viimeinen esitys: 

19.05.2018

Aidon ranskalaisen bulevardikomedian harjoitukset ovat kiireisimmässä vaiheessaan, ensi-iltaan on enää kaksi päivää. Mutta kun miespääosan esittäjä on ensi kertaa näyttämöllä, muut näyttelijät tappelevat valokeilasta, puvustaja ei ymmärrä ohjeita, ja ohjaaja karttaa konflikteja, on kaaos valmis. Ja vaikka ensi-iltaan päästäisiinkin, ei se takaa että tilanne siitä parantuisi, varsinkin jos näyttelijää joudutaan vaihtamaan viime hetkessä...

Palkittu ranskalaiskomedia on huikeiden koomisten tilanteiden ja nasevan sanailun ilotulitusta. Kaikki mikä voi mennä vikaan, myös menee, juuri pahimmalla hetkellä. Mutta katsomossa revetään varmasti riemusta.

Ylpeys ja ennakkoluulo

Kaarina-Teatterin 35-vuotisjuhlanäytelmä

Kirjoittanut: 

Jane Austen (dram. Simon Reade, suom. Aino Piirola)

Ohjaus: 

Sami O. Vartiainen

Ensi-ilta: 

13.10.2018

Viimeinen esitys: 

15.12.2018

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta. Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

1800-luvun alun Englantiin sijoittuva upea draamakomedia tuo näyttämölle koko Austenin rakastetun henkilögallerian ja yhden romanttisen kirjallisuuden keskeisistä taistelupareista.